Ydelser / Personlig udvikling / Supervision

Supervision

”Vi skal lytte til hinanden, så falske toner bliver rene”, siger Birgit Lynge.

Jeg har altid betragtet mine faglige møder med kunder som en form for gensidig supervision. Det vil sige som vigtige møder, hvor min fornemmeste opgave er ”at lytte med mit tredje øre og se med min hjerteparabol”. Det medfører, at jeg har noget væsentligt og essentielt at give til mødedeltagerne.

Den anden part fik tid og rum til selvindsigt, og hun eller han blev guidet gennem en proces, hvor vedkommende selv fandt sine svar og handlemuligheder. Alt imens har jeg været en slags rejseleder...

--

"En supervision hos Birgit Lynge er en vejledning til indsigt og dybsindighed. Det betydningsfulde er ”rummet”, som bliver skabt, og hvor alt kan tænkes, og alt kan siges".
- Af Bente d`Andrade, Psykoterapeut MPF og Socialpædagog


Hvordan foregår en supervision, og hvad består den af

En supervision består af:

Indledende samtale
Kunden præsenterer 3-5 nøgleord som overskrift for dennes valgte og aktuelle tema(er). Under præsentationen skitserer Birgit samtalens indhold i en MindMap, der fungerer som sessionens arbejdspapir. Kunden får efterfølgende denne MindMap med sig som oversigt over det, sessionen har åbnet for og healet.

Tematisk belysning
Her relateres nøgleordene til de temaer, som er kundens personlige erfaring med emnet. Eventuelt indgår der heri dette at arbejde med et personligt stemmeudtryk - at finde sin ´voice´, sin personligheds udtryk. Formålet hermed er at åbne for det kreative flow, hvorfra lederskab beriges med indsigt og dybere forståelse.
Måske foregår dette verbalt eller i stilhedens "forklarende lys".
Andre af PDMs redskaber kan indgå, alt efter personens behov:

- Eksempelvis kan temaerne italesættes og således blive del af historien:”Det minder mig om… Det ligner…. Jeg genkender det fra… ”.

- Eksempelvis kan der laves en MiniMandalaTegning (MMT) over temaerne, så de billedliggøres og synliggøres. MMT er et afgrænset og centreret lille billede, som kan vise og belyse langt mere, end ord kan sige.

- Eksempelvis sættes Power-Singing til de udtrykte temaer, og hermed kan problemet på stedet transformeres via stemmens kraft.

Stilhed
Stilhed er det efterfølgende ”kirkerum”, hvor kundens indsigt giver svar på ethvert stillet spørgsmål. En fælles bevidsthed om temaerne bringer en åbning til svaret på problemet. Læring udledes heraf.

Opsummering
Opsamling. Status quo. Handleplan. Frisat power til aktiv handling.

Du er altid velkommen til at kontakte Birgit Lynge for at få mere information om en supervision.

Blev du inspireret?
- Du kan læse videre om mentoring.
Birgit Lynge & Power-Design