Artikler m.v. / Nyheds-blog

Nyheds-blog

Min web-udbyder, Bricksite, har nedlagt deres tjeneste: Nyhedsbreve.
Derfor kan du ikke få GRATIS MEDITATION. - Jeg beklager på deres og egne vegne.

MEN jeg vil til gengæld sende dig min E-bog, "Ørnestyrke - En rejse i Indien."
Du skal blot sende din mail-adresse til mig på bl@power-design.dk - hvorefter jeg sender E-bogen. 
Du kan læse om bogen på min shop.
 
Nyheds-Blog (PowerBlog) overtager PowerNyt nyhedsbrevet.
 
Du kan stadig se tidligere sendte PowerNyt breve nederst på denne side:
 
29/9 2011 - Nutid - Ny tid

Nutid - Ny tid

 
 
Forståelse og erkendelse

Kære læser.

Er du bekendt med i perioder at have behovet for at leve som en eremit? Som en eneboer der fordyber sig i stilhedens budskab?
Jeg betragter i min eremittilværelse lige nu efteråret, der er her "før tid", og at intet er "som det plejer". Intet kan gøre sig gældende kun i kraft af sig selv. Vi har mest af alt nu´et og hinanden at forholde os til.
 
Jo, jeg er blevet eremit efter udgivelsen af min bog "Med livet i hånden".
Og derfor er det længe siden, du har hørt fra mig, for jeg har det, som om jeg er på 60+ barsel.
 
I mit tilfælde lever barnet dog stort set sit eget liv og skal kun nu og da tages i hånden til et arrangement, eks.:  
BogForum 2011 - den 11.-13. november i Forum i København. - Stand 67.

"Barnet" bliver også luftet her: 
Foredrag i Attrup Forsamlingshus ved Ryumgård den 3. november 2011 - kl.20-22.

Se nærmere via dette link:
http://www.power-design.dk?id=390089
 

 
Our Biggest duty...
Men at komme til forståelse og erkendelse af livets vilkår i sig selv er noget evigt gyldigt og et fortsat arbejde, der kræver vilje, ro og tid til fordybelse - tid til meditation og bøn.

"Our biggest duty is to respond the call given us".
Denne sætning skrev jeg ned som det allerførste forleden morgen.
Sætningen giver jeg hermed videre til dig.
...At respondere, tage vare på dig selv, på et andet menneske, på verden omkring os. At svare på Guds opkald.
 
Jeg beder da også: "Kære Gud; Tal klart og stærkt til mig, så jeg kan gøre det, jeg skal gøre". Herefter er det mit ansvar at forblive nærværende med alle mine sanser i behold, således at jeg er vågen overfor svar og vejledning, som kan komme når somhelst og hvor somhelst fra.
 
Min modtage-station befinder sig i "Livet for undere" - Under-livet! I det skabende center hvorfra kvinde og mand skaber barnet og også barnet som psynonym for det skabte og nye. Her sanser og registrerer jeg svarene. Det sker vel at mærke med alle mine sanser på én gang.
 
Dette gør det ekstra stærkt og umuligt at overse og overhøre svarene. Nogen kalder det en mavefornemmelse, selv om jeg nok vil mene, at maven befinder sig lidt højere oppe. Men enhver har nok sin måde at vide sig sikker på denne respons, som gives os. Og skulle vi miste en respons, så er der uendelig tålmodighed fra åndsriget. ´Repeat-knappen´ anvendes, lige indtil vi har forstået og handlet på budskabet.
 
- Hvor generøst!

 
Apropos bøn
Jeg tror, vi skal have mere opmærksomhed på, hvilken kraft og styrke der er i at bede for hinanden. Forbøn kalder vi det. 
Det er i al enkelhed at bede Gud velsigne andre, så som familie, venner og fjender (du læste rigtigt: fjender). Åbne for den strømmende Helligåndskraft der er større end os selv. Bede for og om...

Prøv det! og se hvad der sker. - Jeg hører gerne fra dig herom.
Jeg kan betro dig, at jeg selv er afhængig af bøn. Ja,nogle dage føles mit liv som én lang bøn.

Der er flere slags bønner ud over Fadervor. Der er bøn til lovprisning af Gud, til overgivelse til Gud, til opfyldelse af Helligånden, til anger og omvendelse. Der er bøn om tilgivelse og benådning, og så er det forbønnen.

I den danske folkekirke beder vi hver dag for dem, der har behov for forbøn. Det er de fattige, syge og sorgfulde. Det er dem, der skal dø. Det er en forbøn for landet og dets øvrighed, for regeringen, for kongehuset. - Præsterne har en vejledning for, hvem de kan bede for. Men iøvrigt har de, som du og jeg, frie foldede hænder og hjerter og kan bede for dem, som de finder har behov for forbøn.
Min lokale præst, pastor Jan Schmidt, udtrykker det sådan:
"Bønnen er jo troens åndedræt".

- Som organist i mit sogns tre kirker glæder jeg mig over at være del også af disse forbønner.
Du kan selv afslutte din daglige meditation med spontan forbøn for mennesker, som har brug for din forbøn.
 
Via det følgende link finder du en af mine artikler: Om bøn og forbøn. - I artiklen forklarer jeg 7 forskellige former for bøn og gengiver kirkens bønsanvisning.

http://www.power-design.dk?id=385830
 
Overflade og dybde

"Så tag mit hjerte i dine hænder, men tag det varsomt og tag det blidt..."

Sådan beskrev digteren Tove Ditlevsen det behov, vi alle bærer dybt i os, men som det er så vanskeligt at udtrykke, hvis vi ikke har DR-pigekorets vidunderlige stemmer og Bo Boyesens samtalende korarrangement over Hugo Alfvéns hjerteskærende musik.

Alt sammen rører det vores hjerte i dybet. Helt op til overfladen strømmer kærligheden og springer som en geysir fra Jordens indre. Dybet og overfladen forbindes.

- Hos mig strømmer der altid tårer, når jeg hører dette lille mesterværk, ja når jeg røres af ren kærlighed. Hver anden tåre er glædens tåre, og hver anden er sorgens tåre, for de "vandre til hobe" - glæden og sorgen - og som sådan ER de hjertets sande udtryk: kærlighed.

Uden det musiske kan vi næppe tale klart og stærkt til hinanden...
Uden samspil mellem kvinder og mænd når vi næppe i dybden og helt ud...
Uden det fysiske og det åndelige lader det sig heller ikke gøre...

Du vil måske føle det pinligt at lade dine følelser blive synlige og komme helt ud på overfladen. Og du har jo ret. Nu og da er vi i en slags logisk maskespil, hvor tårer ikke hører hjemme. - Her kan du bruge "Æblekerne-øvelsen" - under Råd & vink/Inspiration.

http://www.power-design.dk?id=385831
 
Balance

Men hvis du sørger for dagligt at give dig selv plads til at dykke fra sjælens overflade ned i dybet og stige op igen, så heles du og forbliver fortsat hel og i en hellig balance. Hjertets kærlighedskraft vil da strømme frit fra dig og ud i den store verden, som vi alle er en væsentlig del af. - Du vil opleve at være i flow.

BALANCE er nøglen.

Du kan anvende enhver af PowerDesignMetodens redskaber som hjælp til at komme i dybden af dig selv og derfra åbne til den åndelige energis evigt strømmende kærlighed. Du kan bruge redskaberne til at komme i balance og holde balancen - være i nutiden og være medskaber af den nye tid.

På min hjemmeside har jeg lagt Solsangen eller Solbønnen ind - under Råd & Vink. Denne taksigelse er god at anvende til at holde balance. Du kan lave den sammen med "Æblekerne-øvelsen", som jeg har givet dig link til ovenfor.

Jeg ønsker fortsat et godt og nutidigt efterår.


Birgit Lynge
Prøv PowerDesignMetoden!
Ved tilmelding af nyhedsbrev:
GRATIS MEDITATION
Tilmeld dig her...